520+ km Lagosista Fuengirolaan

Hola!

Olemme palautuneet Casa Kummilaan Fuengirolaan.

Melko tapahtumaköyhä päivä alkoi Lagosissa Portugalissa, jossa aamun pakkailutouhujen jälkeen kävimme pyörähtämässä paikallisella kävelykadulla, joka oli 100 metrin päässä majapaikastamme. Päivän tehtävä, osta Lagos-magneetti, saatiin suoritettua hyväksyttävästi! Samasta pikkupuodista mukaan tarttui muutama postikortti.

Päivän ensimmäisen haasteen aiheutti postimerkkien hankinta. Puoti, josta kortit ostettiin, ei myynyt merkkejä, mutta mies ystävällisesti neuvoi meidät postiin. Mentiin sinne minne neuvottiin ja me mitään postia siellä nähty. Kysyin yhdestä kioskista lisäinfoa, siellä tyttö sanoi, että se on tuo viereinen rakennus. Aha. Selvä. Mitähän siinä rakennuksessa luki, enpä enää muista, koska se ei viitannut mitenkään postiin.

Seinässä oli postimerkkiautomaatti. Missään ei ollut hinnastoa. No, jos laitan kaksi euroa koneeseen, ehkä se kertoo, jos tarvii lisää rahaa. Kaksi euroa meni ja tuli heti läpi. Mennään postiin sisään. Homma hoitui sisällä hyvinkin helposti. Enää ei ollut kuin yksi ongelma. Postin seinässä oli viisi lootikkoa. Mihin niistä pitää tunkea Suomeen menevät postikortit? Kolmessa lukee jotakuinkin international, johonkin niistä siis. Enten tenten teelikamenten… Tuonne.

Autoon ja kohti Espanjaa, tarkemmin Sevillaa ja siellä Outlet-aluetta. Pysähdyimme matkalla vain kerran, tankkaamassa. 95 maksaa Espanjan puolella noin 1,23 €/l, kun taas Portugalissa se maksaa 1,58 €/l. Jos joskus heität autolenkkiä täällä maasta maahan, niin tankkaa siis Espanjassa!

Navigaattorin täti halusi tänään taas ajattaa meitä ympyrää. Ei ollut mikään helppo homma löytää Sevillan Outlet-aluetta. Täti sanoo, käänny tuonne, minä käännyn ja sen jälkeen täti ilmoittaa, että käännyin väärin. Kun kolmatta kertaa täti kalkuleerasi reittiä uudelleen meinasi meillä Säteen kanssa mennä hermot totaalisesti. Paras oli se, kun oli kolme kaistaa, joista reunimmaiset kääntyivät ja keskimmäinen meni suoraan. Täti sanoo: ”Pysy keskimmäisellä kaistalla ja aja suoraan.” Niin toimimme ja kone näyttää kolme sekuntia myöhemmin, että meidän olisi pitänyt kääntyä oikealle. Se täti siellä navin sisällä on ihan sekaisin.

Mutkan jos toisenkin jälkeen päädyimme Outletiin. Lapsi on tyytyväinen, kun löysi itselleen Niken housut ja takin. Mummolle lähetettiin kuvia Guessin laukuista, joista hän valitsi itselleen yhden. Siinä se ja taas baanalle.

Kaksi tuntia ei pydähdyksiä ennen Fuengirolaa. Rasmus oli hereillä odottamassa meitä. Halit ja Rasmus lähti nukkumaan. Nyt on aika purkaa laukut ja asettautua taloksi. Fuengirola-elämää edessä vielä neljä kokonaista päivää! Huomenna tavataan Helena ja pojat. Katsotaan mitä loppuviikko tuo tullessaan.

Fuengirola hiljenee.

Janna

Säde kirjasi automatkalla ylös mietteitään:

Säteen mielen sopukoissa

Äiti on jättänyt blogista kaikki oleellisimmat asiat pois.

*Jos sillan alla on motarilla tilaa 4,7m ja on korkeampi ajonoevo, mitä pitää tehdä? Ympäri ei voi heittääkkään nii eikai siinä väärän suuntaan ajeta?

*Äiti kastui rannalla läpimäräksi kun aalto iski päälle

*Minua on pelottanut koko reissun ajan kun autolla on liikuttu. ”Äiti jarruta!” on yleinen lausahdus. Ei äiti ylinopeutta aja, vaan muut ajaa ihan hölmösti.

*Portugalilaiset kissat on tosi söpöjä. Sellanen pörröinen kissa otti aurinkoa rantabaarin luona Lagosissa.

*38€ on liian paljon, mutta 36€ just sopiva!

*me paletaan ei ole suomen kieltä, vaan me palamme.

Buenas noches con unicorn 🙂

Säde