Säteen joululapaset 2018

Vuosi sitten marraskuussa mietin, että olisi kiva tehdä meidän teinineidille (silloin 16v) erilainen joulukalenteri. Koska neiti on Disney-fani ja rakastaa kuusen koristelemista, sain idean. Olin edellisenä jouluna tilannut Sätelle ja serkkutytöille personoidut pehmot Disney-storesta ja silloin bongannut Disneyn ihanat joulukoristeet. Siitä se ajatus sitten lähti…

Joulukuun jokaisena aamuna Sde löysi päivän Joululapasesta runon (tai sen yritelmän), joka joko kertoi mitä päivä piti sisällään tai antoi vihjeen siitä, miten hän saa tietää päivän lapasen sisällön. Lapasissa olevat runot väänsin itse. Joskus runosuoni sykki niin, että minulla oli runot kolmellekin päivälle valmiina ja joskus tuijotin tietokoneen tyhjää näyttöä vielä kahden aikaan yöllä.

Saanko esitellä: Säteen joululapaset 2018

Säteen 1. joululapanen
”On aika kasata valkoinen kuusi. Se, mikä on ihan uusi. Iso pallo varastoon kanna, sen siellä talvehtia anna. Tulee tilaa kuuselle ikkunan alle, siihen pallon vanhalle paikalle. Kuusta koristaa ei vielä saa. Antaa sen hetken oikoa oksiaan.”

Säteen 2. joululapanen
”On toisen tehtävän aika. Nyt herätetään joulun taika! On perheitä joiden kuusen alla, ei paketteja ole kuin yksi tai kaksi. On siis aika tehdä se, mikä teille on syntynyt tavaksi. Selvitä milloin Joulupuu keräys on ja tee äidin kanssa suunnitelma aukoton. Mitä lahjaksi annetaan ja minne paketit kannetaan?”

Säteen 3. joululapanen
”Ennen kuin kuusen voi koristaa, se tarvitsee valoa. Valot keittiössä on, ei tarvitse etsiä ympäri taloa. Ripusta siis kuuseen jokainen valo, siitähän kirkastuu koko talo!” 

Säteen 4. joululapanen
”Koulun jälkeen narikkaan aivot heitä ja äidin kanssa glögiä keitä. Saat valita, otatko glögin kanssa Susun vai lämpimän halin ja ison märän pusun. Jos oikeaan järjestykseen asiat paat, voi olla, että kaiken saat.”

Säteen 5. joululapanen
”Olisi mahtavaa matkustaa maahan Donald Trumpin. Melkein yhtä mahtavaa on, kun näet Hirvosen Tumpin. Hallilla tänään kynän kanssa lähesty Tumppia. Ole reipas, älä anna muiden fanien sinua tuuppia. Pyydä nimmari paperille ja paperi taita,viidenteen lapaseen nimmaripaperi laita. Jos tehtävästä suoriudut, saat lahjan, josta todella innostut! Lahja on oikeasti kuus kautta viis, tsemiä tehtävän suorittamiseen siis!”

Tehtävän tila: Tehtävä suoritettu, palkinto vielä matkalla. Palaamme asiaan.

Tilaamani koristeet eivät olleet vieläkään saapuneet. Sain sähköpostin, jossa valiteltiin, että lähetys on myöhässä verkkokaupan ruuhkautumisen takia. Alkoi olla hiki pinnassa – miten ihmeessä selviän jouluaattoon asti, jos kalenteriin tarkoitetut koristeet eivät saapuisikaan ennen aattoa?

Säteen 6. joululapanen
”Arkihuolesi kaikki heitä, mummolle tänään teetä keitä. On mummon juhlat tulossa ja kutsut postitettava ajoissa. Ole päivällä mummon reipas apulainen, todellinen kutsujentekijä, supernainen. Illalla katso juhlia pressanlinnan, sohvalla äidin kanssa rintarinnan.”


Säteen 7. joululapanen
”Päättyy sunnuntaina keräys Joulupuun, vaikka toivoisi sen kestävän koko joulukuun. Tarvii keräyksen tontut lajitteluun aikaa, ennen kuin lapsille vievät joulun taikaa. On teidän paketit kääritty paperiin, vie ne äidin kanssa tänään Veturiin.”

Säteen 8. joululapanen
”Kokoelma yhden vajaa kauan ollut on. Viimeisen osan etsiminen on ollut tehtävä loputon.
Vihdoin me löysimme sen, kaivatun puuttuvan palasen.
Huikea paikka internet on, etenkin cdon.com.
Äidin lempijoulun muistojen takaa, odotettu osa makaa.
Tänään se paikkansa hyllyssä saa, sen kaverit sitä siellä odottaa.” Walt Disney Classic -elokuvat kaikki kasassa!

Säteen 9. joululapanen
”Tontun pää tänään tyhjää lyö. Virkeitä aivoja vaatii tämä työ.Tontun miettiessä suklaata syö.”

Säteen 10. joululapanen
”Uusi elokuva Herra Rupikonna ja Iisoppi Kurkinen on todennäköisesti katsomisen arvoinen. Sohvalle pinoon ja poikittain äiti ja sinä, oudonnimistä leffaa katsotte ymmyrkäisinä. Eväänä aplarimehu ja rypäleet, pidätte tänään leffabileet!”

Säteen 11. joululapanen
”Hait nimmarin Hirvosen Tumpin, saat tänään lahjan maasta Trumpin.
Once Upon a Time kertoo satuja, joissa tallataan Storybrookin katuja.
Tarinan ensimmäinen prinsessa lahjaan liittyy, vihje sinulle kertoo, mistä se löytyy.
Missä sarjan ensimmäinen kausi on, sieltä löydät odottamasi palkinnon.”

Prinsessat saapuivat 10. joulukuuta. Vihdoinkin saisin joulukalenteriin mukaan Säteen ystävät ja kummit, jotka jo innolla(?) odottivat vuoroaan!


Säteen 12. joululapanen
”Kaunis on kuusi, mutta koristeita vähän. Jatke Areenalta löytyy ratkaisu tähän. Odota puoliajan summeria.Ei tarvitse hakea nimmaria, Katsomosta A riviltä kuus paikalta 209, löydät äidin hyvän ystävän. Kun häntä lämpimästi halaat, kotiin toisen koristeen kanssa palaat.”


Säteen 13. joululapanen
”Kaunis kuusi paljaalla lattialla seisoo.Mattoa pehmeää sen alla ei oo.
Asialle tehtävä jotain on, joten pikkutonttu osti maton.
Maton pitäisi olla kuusen alla, mutta ei sitä näy edes tiiraamalla.
Voihan se olla, että olen sokea, voi pitikö minun vielä tämäkin kokea?
Olen varma, että tonttu maton kotiin toi, missä ihmeessä se olla voi?
Sanoi kääntyneensä oikealle, jonnekin äitisi hameiden alle.
Matto kuusen alle laita, eiköhän namit samalla maita.”

Säteen 14. joululapanen
”Syntyi tontuilla ajatus villi, tämän päivän lapasesta vastaa Lilli!
Tapaat Lillin illalla, koita siihen asti chillailla.”

Lilli pyysi nuokkarilla Säteen käymään kanssaan Lillin työhuoneella ja mikäs sieltä Lillin kaapista löytyikään… Aurora eli Prinsessa Ruusunen <3

Säteen 15. joululapanen
”Kun iskä ja äiti tapas, oli uusi juttu chätti.
Nykyään on coolia lähettää kaverille snäppi.
Mitä tämä tarkoittaa?
Sitä saat odottaa.” Illalla Tianna lähetti Säteelle lainauksia Pieni merenneito -elokuvasta🧜‍♀️ snäpissä.  Säde luuli, että T katsoo Ariel-elokuvaa 😄 Muutaman Arielin kuvan jälkeen T paljasti, mistä on kyse. Äiti toi illalla kotiin tullessaan Säteen kuuseen Arielin 😊

Säteen 16. joululapanen
”Pilli kaulassa tänään Urkissa juokse. Jälkimmäisen pelin jälkeen mene Tianan luokse.
Hälle pikkujoululahja anna, myös pikkusiskolleen sellainen kanna.
Molemmille toivota hyvää joulua, kerro, ettei enää ole paljon koulua.
Sitten voi viettää joululomaa, ja jokainen saa aikaa omaa.” Säde sai Tianalta prinsessa Tianan ❤️ 

Säteen 17. joululapanen
”Kun tontun aivot jumittaa, on huippua, kun joku auttaa.
Puhelin tänään viestin tuo, siitä miten pääset lahjan luo.” Illalla piippasi tytön puhelin ja Jyväskylän kummeilta tuli viesti: ”Kanootin korean kaisloihin soudan, Meekon ja Flitin ystäväksi saan. Kuka laulaa laulua?” Tyttö vastasi viestiin: ”Pocahontas!” Ja kummit vastasivat: ”Jee!!!! Palkinto löytyy ’Rasmuksen takaa’ ☺” Rasmus on Säteen kummien poika ja meidän kummipoika. Hyllystä Rasmuksen valokuvan takaa löytyi Pocahontas.

Säteen 18. joululapanen
”On tonttu oppinut delegoimisen taidon ja Säteen tärkeät ihmiset auttamisen ilon aidon.
Keneltä? Sitä odota sinä, sillä aikaa suklaata syön minä!” Päivällä tuli viesti Espoon kummilasta:
”Ranskalaisessa sadussa oli prinsessa, eksyksissä linnassa. Esineiden avulla näki sydämen ulkokuoren alla. Nimi on italiaa, kaunokaista tarkoittaa. Sait lahjaksi kummeilta kerran ohjeita, vinkkejä, ja äidille aukesi uusi elämä. Tästä on muistona meikkejä ja rasvoja, lahjan löydät kun peset sä kasvoja.”

Säteen 19. joululapanen
”Kyllä on niin jännää tämä, kun tärkeiltä ihmisiltä tulee viestit nämä.
Osaatkohan arvata jo sen, kuka lähettää viestin tämänpäiväisen?” Tampereen kummilta tuli viesti: ”Voit löytää sen puutarhasta tai mausteena keitosta. Ole rohkea, kipua kohti korkealla olevaa ikkunaa, sieltä löytyy kaunotar, joka odottaa pelastajaa.” Säteen huoneen verhotangossa roikkuvissa koristossuissa roikkui Rapunzel eli Tähkäpää!

Säteen 20. joululapanen
”Soihdut sammuu, tämä tonttu nukkuu, toooonttuuu nuuuk… ON HEREILLÄ! Eikä yhtään riimitystä ole tontun päässä vireillä. Kuuletko tuon oudon huminan? Tontun tyhjän korvienvälin kuminan!
Onneksi tontulla on taas pelastaja tai ehkä kaksi. Tämänpäiväistä on vaikea panna paremmaksi!”

Ja päivällä piippasi Säteen Snapchat: ”Kauan odotettu loma on täällä ja tonttulakki pysyy päässä säällä kuin säällä. Roopelta ja Roosalta jouluterveiset, pian päästään vaihtamaan kuulumiset! Ripatin lapset ei oikein runoista huoli, mutta Säteen ansiosta meistäkin paljastui uusi puoli. Mama J:n huoneessa sua odottaa koriste, jota ei saa kadottaa. Sankarittaren punatukkaisen löydät päältä tyynyjen.”

Säteen 21. joululapanen
”Prinsessakoristeet on tärkeä asia, niillä täytyy olla arvoisensa rasia.
Kuulin sopivan rasian olevan Niittylässä, käy siis mummolla ja vaarilla kylässä.
On äiti rasian enolle joululahjaksi antanut, mummo ja vaari sen yhteistyöllä sinulle tuunannut.”

Säteen 22. joululapanen
”On kuusessa kymmenen prinsessaa. Neljä vielä paikkaansa odottaa. Ei niitä sinulle helposti anneta, ilmaiseksi eteen kanneta. Tänään taas päätäsi käytä ja meille fiksuutesi näytä. Pitkin päivää vinkkejä saat, ne jemmaan korvan taa paat. Kuka neidoista on kyseessä ja mistä hän saattaisi löytyä?” Tänään Säteen tärkeistä ihmisistä viestitteli Jonna-täti-

J:👸🏼 Usko hyvään ja ole rohkea.
S: Täh?
J: 😘
S: Tuhkimo?
J: Sanoisin että ensiksi tarvitset kurpitsan. Ja sitten olivat nämä taikasanat…
S: Bibbidi-bobbidi-boo
J: Kotona luota kenkien omien, löydät tytön, ei kuitenkaan tinakenkäisen.
Olet selkeästi katsonut elokuvasi 😂
Hyvää joulua! 😘
S: Kiitos!!! 💞

Säteen 23. joululapanen
”Toiseksi viimeinen on lapanen tämä, sen jälkeen loppuu lorut nämä. Prinsessoista kolme vielä uupuu, sen jälkeen on kruunupäitä täynnä joulupuu. Saatko tänään prinsessoja yhden vai kaksi, se jää sulle vielä arvattavaksi. Puhelin taas tänään kertoo, missä yksi tai kaksi prinsessaa vartoo.” Viestin laittoi tänään serkkutytöt Mila ja Nita sekä äitinsä Pinja.

”Siskoksia kaksi vierekkäin,
ne kasvoi ihan lähekkäin
kuin kaksi vierusmarjaa,
melkein, samaa sarjaa.
Löytyy ulko-ovelta,
niin kuin mekin huomenna.”

Säteen 24. joululapanen
”On vihdoin viimeisen prinsessan aika, oi tunne tämä Disney- joulun taika!
Prinsessoista vanhimman sait ensimmäiseksi, ja sen nuorimmaisen tänään viimeiseksi.
Viestin tänään lähettää ihminen erittäin rakas, jonka me kaikki toivoisimme tulevan takas!“ 

Edellisen kesän kesävaihtarimme Camilla lähetti Säteelle viestin:. ”The three of us were together, sitting on the couch, when I first saw her. She’s brave, adventorous and sings a song that goes like “every road leades back…”, just like the road that will bring me back to Finland. She’s a worrier and never gives up! She always had that voice inside her, calling her, telling her to reach her dream, and you must follow her example! Never stop listening to your inside-dream voice!
By the way, both her and her family spend their lifes wearing a swimsuit!”

Viimeisen prinsessan jälkeen kuuseen ripustettiin vielä ulkomaanmatkoiltamme ostetut joulukoristeet sekä minun oma ruttupalloni ja Säteen pikkuruisena tekemä joulukoriste.

Mitä tykkäsit meidän joulukalenterista? Millaisia kalentereita teillä on ollut? Jaa ideasi kommenteissa.

Tämän vuoden joulukalenteria voit seurata Instagramissa @jannailua

Janna