Käsityömarkkinoilla Seurasaaressa

Näinköhän sitä olisi koskaan tullut mentyä Helsingin Seurasaareen, jos siellä ei olisi ollut käsityömarkkinoita? Siinä on kysymys, jota voi halutessaan pohtia.

Kaikki lähti (taas) liikkeelle Facebookista, kuten niin moni muukin asia. Joku kavereistani oli löytänyt kyseisen tapahtuman Facebookista keväällä ja klikannut ”kiinnostunut”. Minähän kiinnostuin heti enemmän.

Ystävämme Googlen suosiolllisella avustuksella löysin tapahtumavastaavan yhteystiedot. Sähköpostia eteenpäin ja sitten jännitettiin onko paikkoja vielä vapaana. Ja olihan niitä! Kerrottuani millaisia tuotteita myisimme, meille varattiin oma myyntipaikka. Niin sitä Kouvolasta lähdettäisiin pääkaupunkiin Kapselityttöjä ja Lohtulonkeroita myymään!

Kaksipäiväiset markkinat alkoivat tänään. Seurasaaren Antinaukiolle oli valmiiksi pystytetty teltat ja laitettu pöydät ja tuolit paikoilleen. Meidän tarvitsi vain liinoittaa oma myyntipöytämme asetella Kapselitytöt ja Lohtulonkerot sievästi esille. Ihan huipppua, ettei tarvinut tuoda omaa telttaa ja pöytiä mukana. Helpotti logistiikkaa ja lyhensi myyntipaikan valmiiksi saamiseen vaadittavaa aikaa huomattavasti. Kiitos Seurasaaren ulkomuseon väelle hyvästä palvelusta!

Sään helliessä liikkeellä oli paljon väkeä. Epäilen, että vähemmistö oli tullut paikalle vain käsityömarkkinoiden takia, joten oli hienoa, että liikkeellä oli paljon väkeä tutustumassa itse Seurasaareen ja sen ulkomuseoon. Ulkomaalaisia turistejakin oli liikkeellä paljon. Tänään on myyty Kapselityttöjä aina Japaniin ja Australiaan asti.

Säteen tekemät Lohtulonkerot saivat kovasti ihasteluja. Moni niistö muutti tänään uuteen kotiin. Uskotaan ja toivotaan, että niistä tulee uusille omistajilleen todella rakkaita ja että ne tuovat lohtua ja turvaa aina tarpeen niin vaatiessa <3

Käsityömarkkinoilla on myytävänä toki paljon muutakin kuin meidän Kapselitytöt ja -pojat sekä Lohtulonkerot. Meidän kanssa samassa katoksessa myydäään mm. kotimaista itsevärjättyä villalankaa sekä erilaisia käsitöitä villasukista pöytäliinoihin. Muista telttakotoksista löytyy käsintehtyjä kortteja, kangaskasseja, linnunpönttöjä ja erilaisia leluja sekä paljon paljon muuta.

Käsityömarkkinat jatkuvat vielä huomenna sunnuntaina 21.7.2019. Markkinat ovat avoinna klo 11 – 16:30. Tule ihmeessä markkinoille ostoksille tai vaan katselemaan mitä kaikkeä suomalaiset käsityöläiset osaavatkaan! Pakkaa vaikka eväät mukaan. Ja muista vesipullo! Foreca lupailee huomiseksi aurinkoa ja reilua +20 lämpötilaa. Aivan täydellinen ulkoilukeli! Moikkaathan meitäkin 😉

Vinkki. Itseasiassa kaksi. Laita kävelyyn sopivat kengät jalkaan. Seurasaareen ei saa ajaa autolla, vaan auto pitää jättää mantereelle. Minä kipittelin auton kupeesta markkinapaikalle huikean pitkillä jaloillani 1420 askelta. Tämä siis yhteen suuntan. Eli kävelymatkaa kertyy. Se toinen vinkki on se, että jos mahdollista, jätä auto kotiin. Pysäköintipaikkoja on hyvin rajoitetusti. Fillarilla sillan kupeeseen. Tai bussilla.

Janna