Korvenkylän kesäteatteri teki sen taas

Auringon laskiessa mailleen, istuimme viime keskiviikkona (24.7.2019) Säteen kanssa Korvenkylän kesäteatterin katsomossa. Heidän tämän vuotinen laulu- ja musiikkinäytelmänsä oli nimeltään Kaksi puuta. Se kertoi kahden parin tarinan höystettynä Juha Tapion musiikilla. Huomasit ehkä, että puhun mennessä aikamuodossa. Viimeinen esitys oli oli juuri se, mitä olimme katsomassa.

Jo kesäkuun alussa Säde sanoi minulle, että Korvenkylään mennään tänä kesänä. Näytöspäivät tarkistimme hyvissä ajoin, mutta kun jotakin ei laita heti kalenteriin, se jää viime tinkaan. Tai pahimmassa tapauksessa ei lopulta mahdu enää kalenteriin ollenkaan, kuten kävi yhden Jyväskylän teatterin näytelmän viime talvena. Tai asian vain unohtaa. Toissa viikolla vihdoin muistimme laittaa rinnakkain kalenteri ja jäljellä olleet esityspäivät. Huomasimme, että esityspäivistä yksi ainoa oli meillä vapaana. Se riitti! Kiireesti lippuja ostamaan. Ei muuten ollut lippuja enää montaa jäljellä.

Me ollaan Säteen kanssa semmosia ”lähdetään sitten ajoissa -tyyppejä”, jotka ehtii juuri nipin napin paikalle. Niihän se kävi taaskin. Olin laskenut, että kun varataan matkaan aikaa 45 minuuttia, niin ollaan paikalla hyvissä ajoin. Luonnollisesti irtosimme kotoa vasta 35 minuuttia ennen esityksen alkue ja matka kestäisi Google Mapsin arvion mukaan 30 minuuttia. Ehdittiin, eikä oltu läheskään viimeiset, jotka paikalle saapui. Hyvä me. Jos kuitenkin seuraavaan rientoon päästäisiin lähtemään ajoissa.

Sää oli kaunis ja helteisestä päivästä huolimatta sopivan lämmin. Ei kuuma, eikä kylmä, vaan juuri sopiva. Auringon laskiessä länteen, työntyi idän suunnasta melko mustia pilviä, jotka kaikkien katsojien ja esiintyjien onneksi ohittivat Korvenkylän. Ytyköitä ei juuri ollut, joten teatterinautinto ei ynisijöidenkään takia kärsinyt. Ja esityksen alusta asti ilmassa leijui grillatun makkaran tuoksu. Puitteet olivat siis täydelliset!

Jo alusta asti tiesin, että tulisin pitämään musikaalista. Sen vaan jotenkin tietää, en tiedä miten. Annan yleensä TV-sarjoille ja elokuville 5-10 minuuttia aikaa vakuuttaa minut. Jos siinä ajassa en koe, että ohjelma/elokuva on hyvä, lopetan katsomisen ja siirryn seuraavaan. Musikaali vakuutti minut jo ensimmäisessä kohtauksessa; Korvenkylän uutisissa, johon oli koottu hauskasti kaikki informaatio, mitä katsojat musikaalin aikana tarvitsivat.

Näytelmä pyöri pääosin kahden parin ympärillä; Harri Hemminki (Aki Kelin) ja Marianne Luoto-Karakowski (Piia Jussila) sekä Ossi Lateenjärvi (Kyösti Vuorela) ja Mira Asplund (Linne Kelina). Maalaispoikien ja kaupunkilaistyttöjen orastavatsuhteet oli maustettu Juha Tapion ihanilla lauluilla.

Näytelmän roolitus oli aivan nappisuoritus. Minun suosikikseni hahmoista nousi Kyösti Vuorelan esittämä maalaispoika Ossi. Miten joku voikin samaan aikaan hönö, vähän yksinkertainen ja kertakaikkiaan rakastettava?Jos jossain ikinä koskaan milloinkaan törmäät Kyösti Vuorelan nimeen näytelmän yhteydessä, käy tekkaamassa!

Näyttelijöistä on myös ehdottomasti esiin nostettava Piia Jussila. Piia on ollut mielettömän hyvä jo nuoresta tytöstä lähtien. Mahtavaa nähdä miten Piia on kehittynyt vuosien varrella. Erityisesti tykkään Piian lauluäänestä ja kyvystä heittäytyä rooliin kuin rooliin.

Säteen suosikiksi nousi Amor, jota esitti Maria Urpalainen. Amor oli pukeutunut valkoiseen housupukuun ja hänellä oli selässään pörröiset enkelinsiivet. Amor ajeli kokovalkoiseksi mmaalatulla pölkupyörällä jousi mukanaan. Säde pyysi vielä erikseen mainitsemaan, että Maria Urpalaisella on hänen mielestään kiva lauluääni.

Amor (Maria Urpalainen)

Näytelmä oli kepeä, hauska ja mukaansatempaava. Säteeltä kun kysyin, millä sanalla hän eilstä esitystä kuvaisi, hän sanoi pullava 😀 Ei osannut perustella. Ehkö se liittyy jotenkin Pullava pulliin, ehkä johonkin muuhun. Mielenkiintoinen on teinin ajatuksenjuoksu.

Kaksi puuta oli musiikkinäytelmä, josta jäi hyvä mieli. Illan kruunasi upea auringonlasku maalaismaiseman yllä. Musiikkikohtauksissa hyräilin mielessäni Juha Tapion tuttuja lauluja. Tunnustan jopa laulaneeni hiljaa mukana viimeisenä esitettyä kappaletta Kaksi puuta. Jos kyseinen kappale on sinulle vieras, kuuntele se tuosta alta. Kiinnitä huomiota sanoihin. Ne ovat paljonpuhuvat.

Suosittelisin tätä ihan ehdottomasti jokaiselle, mutta kuten kerroin, viimeinen näytös oli viime viikolla.

Jäämme innolla odottamaan Korvenkylän kesäteatterin ensi musiikkinäytelmää. Lupaan, että käymme Säteen kanssa katsomassa sen aikaisemmin, kuin vasta viimeisessä näytöksessä.

Janna