Pokka pitää Heinolassa

Eräänä kauniina kesäkuun päivänä ajoimme Säteen kanssa Heinolaan kesäteatteriin. Luonnollisesti olin liput ostanut jo tovi sitten, koska kokemuksesta tiedän, että Heinolan kesäteatteri on lähes aina täynnä. Liput ostin kätevästi netistä ja ”ovella” näytin liput puhelimestani. Nykyaikaa 😉

Pokka pitää -näytelmä ei ollut vielä saanut ensi-iltaansa vaan olimme jälkimmäisessä kahdesta ennakkonäytöksestä. Katsomo täynnä, joten uskallan väittää, että kyseinen näytös oli loppuun myyty.

Näyttökuva puhelimessa olevasta sähköisestä lipusta.

Oletko sinä katsonut tv-sarjaa Pokka pitää eli Keeping up appearance? Itse en ole sarjaa erityisemmin katsonut, mutta jokusen jakson perusteella tunnistin kyllä kaikki avainhahmot. Tyttäreni taas, joka ei ole kyseistä sarjaa katsonut ollenkaan, ihmetteli kamalasti, miksi katsojat räjähtivät nauruun, jonkun tietyn hahmon tullessa ensi kertaa lavalle. Luonnollisesti ensimmäisen tälläisen reaktion aplodeineen sai aikaan Jaana Saarisen esittämän Hyacinth Bucketin ilmestyminen ensikertaa näyttämölle. Ja voit vain kuvitella yleisön reaktion Onslown ensiesiintymiseen.

Eistys kaikenkaikkiaan oli minun mielestäni hulvattoman hauska. Poskipäihin sattui nauramisesta jo ennen väliaikaa. Vielä enemmän näytelmän loputtua. Säteen kommentti näytelmästä oli: ”Oli se ihan hyvä, mut mä en vaan tajunnut.” Tämän enempää en itse näytelmästä kerro. Mene katsomaan itse, se kannattaa! Lippuja myy lippu.fi. Liput löydät tästä linkistä.

Hyvin oleellinen osa kesäteatterikokemusta (meidän mielestä) on makkara. Meillä molemmilla oli jo teatteriin mennessä pienesti nälkä ja kun ennen väliaikaa katsomon täytti paistetun makkaran tuoksu. huusi molempien vatsat ruokaa. Väliajan alkaessa olimme Säteen kanssa valmiita juoksemaan kilpaa makkarakojulle. Harmi vaan, että pingottiin ihan väärään suuntaan! Sinulle, joka olet menossa Heinolan kesäteatteriin, tiedoksi, että makkarakoju katsomon vasemmalla puolella. Jos haluat nopeasti makkarajonoon, varaa paikat siltä puolelta katsomoa. Lipussa pitää siis lukea VASEN. Meidän lipuissa luki OIKEA ja luonnollisesti oltiin vielä rivin päässä. Tietäähän sen, että kun makkarajonossa seisoo vartin tauosta kymmenen minuuttia, niin KUUMAN makkaran syömiseen jää aikaa viisi minuuttia. Polttiko suuta? Poltti. Oliko kyvää? Kyllä!

Vinkkinä vielä tuohon paikan valintaan vielä se, että kun näytös alkoi, paistoi aurinko vielä katsomon oikean puolen penkkeihin. Vasen on siitäkin syystä parempi valinta. Ja luonnollisesti makkarat on lähempänä.

Menossa Heinolaan autolla? Aja Lahden kautta. Heinolantie eli 46 on nimittäin (edelleen) remontissa Heinolan päästä. Siellä mennään viittäkymppiä pitkät matkat ja tie on ihan hirveässä kunnossa. Ajallisesti Lahden kautta häviää muutaman minuutin, mutta ajaminen on huomattavasti miellyttävämpää, kun voi pasattaa menemään isoa tietä.

Me muuten kotimatkalla googlattiin kaikki lähialueen kesäteatterit. Korvenkylä oli jo meidän listalla, muita ei sinne saatu. Ei vaan läytynyt kiinnostavia. Jos käyt 100 km säteellä Kouvolasta kesäteatterissa ja olet sitä mieltä, että meidän on ehfottomasti nähtävä kyseinen näytelmä, vinkkaa siitä sivun alareunassa olevassa kommenttikentässä!

Janna