Sivut auki

Tänään on se päivä, kun nappaan asetuksista yhden pienen täpän pois ja näistä sivuista tulee julkiset. Jännää vai mitä!

Ajatus omasta blogista itseasiassa lähti Säteen ja minun kerran kuussa kulttuuria -touhusta. Pakkaa sekotti ne matkapäiväkirjat. En halunnut jättää niitä eri paikkaan. Ja siihen vielä päälle ystäväni idea siitä, että kirjoittaisin muiden luettavaksi ajatuksiani kasvattamisesta. Ja sen jälkeen ajattelin, että on muitakin juttuja, joista haluan kirjoittaa. Kuten esimerkiksi kesävaihtarit ja omat rakkaat harrastukseni liittyen isoon palloon ja pieneen palloon.

Kun Janna rakentaa sivunsa itse

Projekti alkoi huhtikuun 2019 alussa, jolloin aloitin meidän matkapäiväkirjojen siirtämisen Bloggerista tänne. Kuvittelin sivujen olevan valmiina toukokuun loppuun mennessä, mutta lipsahtikin kesäkuun lopulle. Mihinkäs tässä on kiire valmiissa maailmassa?

Ensimmäisen kerran menin metsään siinä, että aloin manuaalisesti siirtämään matkapäiväkirjojen juttuja tänne. Jos olisin hetken verran enempi asiaa tutkinut, olisin löytänyt työkalun, jolla joka ikisen artikkelin pystyy siirtämään sivustolta toiselle muutamalla klikkauksella. Onneksi kuitenkin älysin sen ennen kuin puolet oli siirretty 🙂

Toinen äärimmäisen paljon aikaa vienyt asia oli sivujen ulkoasun määrittäminen. Ensin päädyin yhdenlaiseen ulkoasuun, sen jälkeen toiseen, kolmanteen, neljänteen… Taisin kokeila yksitoista ulkoasua läpi ennen kuin päädyin tälläiseen hyvinkin simppeliin ratkaisuun.

Minut tuntevat ihmiset tietävät sen, että kun aloitan tietokoneella jonkun jutun viilaamisen, niin siinä menee aikaa. Voitte vaan kuvitella, miten olen viilannut eri otsikoita ja kategorioita kohdalleen, yrittänyt rakentaa jutuille suht järkeviä otsakekuvia ja palannut taas takaisin pääotsikoihin. Saan aina yhden idean ja toteutan sen. Seuraavana päivänä pidän ideaa tyhmänä ja ihmettelen, miksi olen sellaiseen edes päätynyt ja puran kaiken edellisenä päivänä tekemäni. Sitä seuraavana päivänä muistan, miksi se alkuperäinen idea oli hyvä ja teen sen uudelleen.

Juttuja on onneksi syntynyt hiljalleen tässä matkan varrella, joten ei pelkillä matkapäiväkirjoilla lähdetä liikkeelle.

Tässä nyt kuitenkin olaan. Julkaisupäivässä. Iik! Ei muuta, kun alahan selata sivuja läpi 🙂

Kirjoittelemisiin ja lukemisiin!

Janna